O simpla imbratisare

imbratisare

Cu caldura, cu pasiune, cu rabdare si asa mai departe, o imbratisare este o manifestare emotionala, atasamentul aratat sub o alta forma. Cert este asociem cel mai adesea imbratisatul cu ideea de compasiune cel mai adesea insa nu este o regula. De fapt ce este surprinzator tine de faptul ca o simpla imbratisare poate avea efecte nebanuite, chiar si de a reduce stresul.

Nu degeaba spun specialistii si cercetatorii ca singuratatea se poate considera pe aceeasi lungime de unda cu bolile fizice, de vreme ce asta inseamna sa te framanti psihic cu stresul de a nu avea pe nimeni in viata. In acest sens se considera ca a pastra o limita a vietii sociale inseamna a avea grija de sanatatea noastra. Revenind la partea de imbratisare si acest lucru ar putea insemna parte din viata sociala.

Studiile americanilor spun ca imbratisarile sunt cele care scad din nivelul de stres si ca urmare ajuta la mentinerea unei bune sanatati. Se previn infectiile si nu numai asa ca imbratisarile sunt nu numai patimase ci si benefice. Ce se intampla de fapt. Cand suntem imbratisati simtim ca suntem sprijiniti, ca avem pe cine sa ne bazam. Incredere pe care o avem in noi si mai apoi in cei care ne ajuta devine si un motiv pentru care unele persoane evita sa fie stresate, ca cada prada depresiei si nu numai, deci implicit se feresc de probleme de sanatate.

Dar chiar si instant din punct de vedere al starii pe care o avem o imbratisare este menita sa regleze tensiunea spre exemplu si sa previna agitatia ce se resimte chiar si la nivelul inimii si al modului in care aceasta pompeaza sangele.

Una peste alta se pare ca imbratisarile sunt cele de care ar trebui sa avem parte. Ca un medicament pur si simplu!

Lasă un răspuns