Ochi mai sanatosi

ochi sanatosi
ochi sanatosi
ochi sanatosi

Este extrem de important  sa eviti stresul in exces pentru ochii tai. Exista unele exercitii de relaxare a ochilor pe care le poti face si acasa de la tine si asta te va ajuta foarte mult sa iti relaxezi ochii si sa iti imbunatatesti vederea. Pune-ti palmele pe fata astfel incat degetele  sa fie pe fruntea ta si palmele sa iti acopere ochii. Inchide-ti ochii si stai ceva timp asa.

Atunci cand iti vei deschide ochii, acestia vor simti diferenta. Poti incerca de asemenea si un alt exercitiu. Freaca-ti putin palmele una de alta pana cand se incalzesc si amplaseaza-le pe ochi si nu lasa lumina sa patrunda. A-ti clipi ochii este esential. Itii improspateaza ochii si de asemenea ii mentine intr-o stare mai concentrata pentru mai mult timp. Incearca sa-ti clipesti ochii la fiecare 4 secunde. In acest fel, vei reduce oboseala ochilor si iti vei imbunatati vederea.

Pozitioneaza-ti ecranul computerului in josul nivelului ochilor pentru a reduce oboseala ochilor. Acest lucru iti va ajuta si preveni ochii de la a se usca in mod complet de vreme ce permite umezelii sa fie retinuta. Poarta ochelari de soare de fiecare data  cand iesi din casa si este soare mare, pentru a-ti proteja ochii de razele puternice. A purta ochelari de soare iti protejeaza ochii de razele daunatoare UV si reduce riscul de aparitie al cataractei.

Creste-ti flexibilitatea ochilor. Cu suprafolosirea oricarui muschi, se pierde flexibilitatea si apare oboseala. Acelasi lucru este valabil pentru ochii tai. Atunci cand te holbezi la ecranul computerului sau urmaresti ceva la tv pentru o perioada mai mare de timp, ochii tai isi pierd flexibilitatea si devin obositi si iritati. De aceea nu ar trebui sa iti mentii ochii in aceeasi pozitie pentru prea mult timp.

Acestea sunt doar cateva cai de imbunatatire a viziunii tale. Stii si tu alte metode de imbunatatire a vederii. Daca da, impartaseste-le cu noi ceilalti!

Un comentariu la „Ochi mai sanatosi”

Lasă un răspuns