Avem impresia ca pentru o noapte nedormita vom recupera ulterior. Insa somnul pierdut, din pacate, nu se mai recupereaza. Fie ajungi sa dormi cat ar fi trebuit insa la o alta ora, fie incerci sa plusezi insa organismul tau se va „impotrivi” ce-ai pierdut ai pierdut.
Recomandarea este ca mereu sa tinem cont de faptul ca avem nevoie de somn. Si mai cu seama avem nevoie de somnul de noapte, cel mai odihnitor pana la urma. Se pare ca si in functie de ora la care alegi sa dormi spui multe despre inteligenta ta.
- Pentru cei care au un IQ mic se pare ca preferinta pentru somn vine undeva la miezul noptii si trezirea se face la o medie de 7 si un pic. In weekend isi permit sa prelungeasca aceasta ora de dormit si trezitul se face undeva aproape de pranz.
- Pentru cei care au IQ normal, pana la 110, acestia adorm in timpul saptamanii putin peste miezul noptii si se trezesc la 7 si jumatate, in timp ce dupa programul zilelor de munca prefera orele 1 dimineata de dormit si dupa masa de trezit.
- Ceea ce pare ciudat este ca sunt diferente nu sunt foarte mari.Cei care au un IQ mare prefera ora 00.29 si trezitul la 8 dimineata.
Insa asa cum spun si psihologii se pare ca persoanele care adorm mai tarziu au mai multe sanse de a fi lideri. Acestia prefera sa munceasca mai mult sub o forma sau alta si cauta mereu o forma de a-si imbunatati metodele. Ce-i drept geniile au nevoie de mai mult timp pentru a planui ceva maret si nu se rezuma la ceva mic.
Dincolo de toate acestea ar putea sa tina si de educatia pe care o primim desi unii ar crede ca tine si de ora la care suntem nascuti care se pare ca are o influenta in preferintele de acest gen.