Pasi pentru o locuinta gata pentru iarna

termostat salus it500

Daca iarna trecuta ai avut parte de ceva experiente neplacute in ceea ce priveste frigul in locuinta si doresti ca povestea sa nu se mai repete.. ei bine ar trebui sa te gandesti serios la un plan prin care sa remediezi situatia. Nu este neaparat complicat ceea ce ar trebui sa faci, insa ar putea presupune un efort financiar destul de mare. Din acest motiv, recomandarea mea este sa te apuci de treaba cat mai repede posibil pentru la ca final de vara – inceput de toamna deja sa fii pregatit pentru iarna.

Ce pasi trebuie sa indeplinesti pentru o locuinta pusa la punct?

Desigur ca iti doresti o rezolvare pentru aceasta vesnica problema a romanilor. Iata deci ce ar trebui sa ai in vedere pentru a finaliza misiunea cu succes inainte de vreme.

  • Verifica sistemul de incalzire

Indiferent de tipul acestuia, este bine sa il supui unei verificari minutioase pentru a afla ce anume este in neregula la nivelul lui. Poate sa fie totul ok, dar convinge-te de asta personal. Cheama un expert care sa faca evaluarea ca sa fii sigur ca nu ai omis nimic.

  • Analizeaza calitatea izolatiei

Oricare ar fi materialul izolativ pe care il folosesti, trebuie sa faci o verificare a acestuia din cand in cand. Atat cand iesi din iarna, cat si cand te pregatesti sa intri in acest sezon, este bine sa te asiguri de faptul ca izolarea este corespunzatoare si ca nu exista minusuri la nivelul acesteia. Daca o ai deja de ani buni si materialul pe care l-ai folosit nu este dintre cele mai calitative ar trebui sa te gandesti serios sa o inlocuiesti. Poate ca nu ti se pare relevant neaparat, insa cantitatea de caldura care se pierde prin pereti este una extrem de mare si cu atat mai mare este cu cat izolatia prezinta mai multe deficite.

  • Investeste intr-un termostat inteligent

Ai avut vreodata in vedere achizitionarea unui termostat Salus IT500 sau a oricarui model de termostat performant de pe piata? In situatia in care raspunsul este negativ, recomandarea mea este sa te documentezi cu privire la avantajele pe care un astfel de dispozitiv ti le poate aduce. Gandeste-te in principal la faptul ca iti permite sa reglezi si sa controlezi temperatura din locuinta dupa bunul plac. Ai de asemenea posibilitatea de a seta programe care sa reduca sau sa creasca temperatura dupa nevoie, pe intervale orare sau zile ale saptamanii. De asemenea, ai posibilitatea de a opta pentru un termostat care se poate controla prin internet, deci de la distanta.

  • Ofera mentenanta sistemelor de inchidere – deschidere

Nu pierde din vedere faptul ca de multe ori pierderile de caldura se realizeaza la nivelul ferestrelor si a usilor. Daca nu ai verificat in ultima vreme starea garniturilor, respectiv modul in care etanseizeaza acestea, poate ca ar trebui sa rogi pe cineva priceput sa arunce o privire.

Realizeaza toti acesti pasi si vei vedea ca rezultale pozitive incep sa apara. Este bine sa te ocupi de asta inainte de a intra in toamna pentru a nu fi prea tarziu sa le rezolvi pe toate. In ceea ce priveste achizitia unui termostat Salus it500, o poti face la un pret rentabil direct de pe saluscontrols.ro.

 

 

Lasă un răspuns