Dincolo de preferintele de gust spre exemplu piperul este cel care se dovedeste a fi util in preajma ta pentru diverse situatii. Numai cei care nu au incercat puterile sale de condiment nu il vor aprecia.
Piperul si modul de folosire
Cand nu tine de folosirea lui la mancare piperul este cel care poate sa fie cu rol de insecticid. Poti folosi un mix din piper rosu cu apa si detergent, solutie cu care poti stropi gradina pentru a tine la distanta diverse insecte. Daca pentru acestea reprezinta un deranj si nu iti vor invada plantele si gradina, pentru pasarile de curte piperul se poate adauga in mancare. Acesta are ca rol stimularea sistemului imunitar si de asemenea actioneaza asupra penajului. Insa nu acelasi lucru se poate spune despre veverite, care sunt alungate pentru ca mirosul nu este pe placul lor. Sensibilele veverite nu accepta piperul in preajma lor.
Folosit ca un tratament pentru racelile de sezon este cunoscut faptul ca piperul este cel care ajuta la decongestionarea nazala. Cu alte cuvinte te ajuta sa respiri mai bine si sa ai caile respiratorii desfundate. La acelasi capitol de ingrijire a unui bolnav piperul poate fi cel care se consuma in ceai spre exemplu sau adaugat in vinul fiert. Ajuta la ameliorarea durerilor in gat si a intregii inflamatii daca este cazul. Trateaza guturaiul de asemenea.
Tine rozatoarele la distanta si actiunea piperului nu este una care se rezuma numai la atat. Asadar, chiar daca nu pare la prima vedere sau nu da de gandit poate fi totusi si un calmant pentru durerile de dinti. Din acest punct de vedere se amesteca cu frunze de busuioc; pasta ce rezulta poate fi cea care calmeaza, natural, durerile dentare. Si nu in ultimul rand ajuta si digestia.