Posibilitatea de a-ti imbunatati viata

life coach

Sunt unele momente in viata in care simtim ca nu ne gasim nici un rost, in care necazurile ne complesesc, in care atributiile de la locul de munca sunt din ce in ce mai mari, astfel incat ajungem sa ne simtim sufocati de viata. De altfel, ajungem sa privim viata si din alte puncte de verere, pentru ca ne dam seama ca ceva trebuie sa se schimbe si ne gandim sa abordam problemele si din alte puncte de vedere.

Deseori lumea vorbeste despre life coaching, un termen preluat de la englezi care releva de fapt modul in care se poate invata ca viata se poate planifica in functie de nevoile si de dorintele noastre. Din alt punct de vedere, termenul de life coaching are o raspandire destul de larga, pentru ca nu vizeaza doar un aspect al vietii, ci toate aspectele  vietii.

Cu cat viata este mai complicata cu atat solutia cea mai buna este sa apelam la un life coach, menit sa ne indrume in ghidarea vietii, prin parcurgederea unor pasi si a unor strategii eficiente, care tin de cariera, de viata sociala, de educatie sau de relatia intima.

Pentru un antrenor de viata, aceasta meserie implica o multime de calitati, care sunt mai mult mostenite decat dobandite, incat a ne alege ca meserie pentru viitor life coachingul trebuie sa fim dispusi sa dobandim cele mai multe calitati.

Calitatile care vizeaza un antrenor de viata se bazeaza in primul rand pe comunicare, pe socializare, pe reorganizarea strategiilor de viata, pe reorientare in cariera, pe rezolvarea conflictelor din familie, pe intelegerea sarcinilor si a responsabilitatilor, pentru cuantificarea timpului, dar si pentru a directiona pacientii spre cele mai bune reusite.

Comunicarea si motivatia trebuie sa fie premisele principale pe care un antrenor de viata se bazeaza, astfel incat acesta ajunge sa fie si terapeut, si psiholog si prieten si profesor.

 

Lasă un răspuns