Printre avantajele ledurilor se afla si faptul ca acestea sunt foarte rezistente si durabile. Nu dispun de filamente care sa se arda sau care sa ruginesca si nu contin nici chimicale toxice cum ar fi mercurul, ca alte surse de iluminare. O lampa sau un bec cu led poate rezista pana la 100.000 de ore de functionare si pe langa toate acestea, exista si preturi mici la leduri.
Aceste leduri au costuri reduse de mentenanta de asemenea datorita duratei lor lungi de viata si transmit o caldura mult mai mica decat alte becuri traditionale sau incandescente. Pentru ca rezista atat de mult timp, ledurile sunt foarte potrivite pentru locurile in care inlocuirea de becuri este costisitoare, dezavantajoasa si de altfel dificila.
Ledurile sunt extrem de eficiente din punct de vedere al energiei oferite. In timp ce lampile compacte fluorescente au fost cumva bagate la inaintare sau chiar bagate pe gat clientilor drept niste surse de lumina excelente, ledurile chiar si-au dublat nivelul de putere si eficienta intru iluminare.
Acestea folosesc doar 15% din puterea unui bec incandescent in timp ce genereaza mai multa lumina per watt. Ledurile produc 80 de lumeni per watt, in timp ce luminile stradale reunesc doar 58 de lumeni per watt. Datorita energiei eficiente si a duratei de viata lungi, becurile si lampile cu led eco din iluminarea stradala sunt indreptatite a fi folosite datorita costurilor reduse si a reducerii masive a emisiilor de carbon.
Prin integrarea de panouri solare, luminile pot deveni suficiente si chiar pot trimite inapoi la sursa energia si puterea in exces, cu ajutorul adoptarii asa ziselor retele energetice inteligente. Asadar, de ce ne plac atat de mult aceste leduri si aceasta tehnologie inovativa?
Nu este nevoie de o incalzire in prealabil ca la alte becuri-acestea se aprind imediat fara a avea nevoie de alte lucruri necesare. Acestea nu produc lumini ultraviolete si in acest fel nici nu atrag tot felul de insecte si tantari.
Datorita faptului ca produc lumina directionala (emisa intr-o singura directie), mai degraba decat a produce lumina difuza, aceste dispozitive de iluminare pot fi utilizate pentru a directiona lumina catre anumite zone specifice. Spre deosebire de lampile fluorescente, ledurile pot fi estompate, permitand mai multa flexibilitate in controlarea nivelelor de lumina.
Unele orase au adoptat luminile cu leduri pentru a crea efecte destepte, cum ar fi cresterea luminozitatii atunci cand un pieton trece prin zona sau integrarea de sisteme care alerteaza oficialii atunci cand o anumita lumina are nevoie de mentenanta. Este nevoie de asa ceva in ziua de azi.
As vrea si eu sa cumpar cateva advertoriale la tine pe blog, dar nu am gasit nicio pagina de contact? Imi poti trimite un email?
Multumesc,
Filip Pocea