Principii simple pentru ochi sanatosi

sanatate ochi

Nu dam importanta acelor lucruri pe care le consideram absolut normale. Cat de banal poate fi sa vezi bine? Doar ca in timp ceea ce avem de la natura pleaca daca nu stim a pastra ca pe un dar fiecare aspect ce ne caracterizeaza. Spre exemplu sanatatea ochilor este pusa in pericol din cauza unro banale aspecte.

Porti ochelari? Daca faci asta fara sa ai nevoie iti fortezi practic ochii. Cand eram mici se spune ca celc are se stramba chiar va ramane asa. Sunt sanse sa patesti la fel asa ca daca dorinta ta este aceea de a purta ochelari de fantezie alege expres ceva care ti se potriveste. Acelasi capitol de ochelari tine si de cei de soare, cu nevoie stricta de a te proteja de lumina intensa a razelor de soare. Din nou, ochelarii sunt vazuti ca si accesorii insa in egala masura sunt  necesari asa ca nu alege numai dupa aspect.

Picaturile de ochi – te vor ajuta sa maschezi cand nu ai dormit o noapte sau cand esti prea obosit din diverse motive. Doar ca acea roseata rezolvata pe moment este ceea ce te va „intampina” ulterior. Asadar, nu exagera cu utilizarea unor astfel de produse mai ales daca nu iti sunt recomandate, pentru ca se se pot inflama ochii.

Cat despre purtarea de lentile acest capitol este unul complex. Trebuie sa urmezi cu strictele regulile de igiena, avand in vedere ca acestea se ataseaza direct pe ochi. Nu le folosi noaptea pentru ca ochii au nevoie de oxigenare;nu le purta daca simti disconfort si de asemenea nu le folosi daca nu sunt curatate, atentie insa, in acea solutie speciala.

Desigur, modul in care ne petrecem timpul este edificator pentru sanatatea ochilor. Cu toate acestea tine cont ca acolo unde este implicare directa cu ochii nu ar trebui sa risti sau sa fii nepasator.

Lasă un răspuns