Probleme pe care le prezinta Biblia si care au nevoie de un studiu mai atent

libraria maranatha

Nu putine au fost cartile ce au fost scrise de-a lungul timpului, dar nici temele care au fost dezbatute. Cu toate astea, tot una din cele mai vechi scrieri ale lumii a ramas Biblia. Cu un continut complex si mesaje care sunt menite sa guverneze intreaga existenta umana si sa stabileasca care principiile morale, cuvintele scripturistice sunt greu de descifrat si de inteles de mintea umana.

Biblia este cea mai importanta carte a crestinismului, iar cei care au deschis paginile sale pentru a se apropia de cuvantul lui Dumnezeu nu au fost putini. Cu toate astea, nu toti au reusit sa patrunda in tainele ce sunt ascunse in aceste pagini, fiind aspecte pe care le-au inteles, unele mai putin si altele chiar deloc.

Din acest motiv, in sprijinul crestinilor care vor sa se apropie mai mult de ceea ce spune Dumnezeu sunt cartile de studiu biblic. Acestea sunt concepute special pentru a oferi un ajutor cititorilor si pentru a elabora anumite aspecte biblice intalnite mai frecvent de-a lungul vietii si care pot parea destul de complicate.

Iata, asadar, care sunt problemele cel mai frecvent intalnite si cautate de catre cititorii crestini, in vederea intelegerii continutului biblic.

Botezul crestin

Botezul este unul dintre cele mai importante sacramente ale crestinismului, fiind considerat in cadrul Bisericii Ortodoxe una din cele sapte taine, insa este savarsit de catre toate confesiunile crestine ca un act de intrare in comunitatea eclesiala.

Cu ajutorul cartilor de studiu biblic, care au ca tema botezul, cititorii vor afla cat din ceea ce cunoastem noi despre un botez este cerinta a lui Dumnezeu si cat este rezultatul unor vechi ritualuri ce au evoluat de-a lungul timpului. Este o problema complexa care poate ridica multe semne de intrebare, iar gasirea unui raspuns oportun consta in cercetare.

Apocalispsa

Apocalispa este prezentata in Biblie ca fiind sfarsitul omenirii, insa semnele clare care ar trebui intelese de crestini cu privire la acest aspect pot fi intelese gresit, iar de aceea, o aprofundare a acestui subiect va oferi multe raspunsuri. Autorii au venit cu anumite viziuni apocaliptice care se contopesc cu problemele si evolutia la care a ajuns omenirea astazi. Multe dintre carti arata ca prezentul in care noi traim este „inceputul durerilor”, conform denumirii biblice. Iar aceste lucruri pot fi justificate de multe dintre actiunile cu care se confrunta oamenii.

Creatia

Pe langa informatiile pe care Biblia le ofera cu privire la creatie, oamenii de stiinta si filosofii au insistat sa aduca si ei diverse teorii, din care unele completeaza ceea ce gasim in Scripturi, in timp ce altele contrazic. Indiferent de teoriile ce apar, realitatea arata ca omul a manifestat un interes constant fata de acest subiect, fiind si cel care ii guverneaza existenta sa pe Pamant.

Invataturile fundamentale

Biblia este un adevarat izvor de predici si pilde, insa cele mai multe dintre ele sunt prezentate intr-o maniera destul de complexa si cu mesaje mai greu de descifrat. Ideea este ca fiecare dintre acestea ascund numeroase invataturi fundamentale menite sa dicteze viata unui crestin. Exista diverse carti care prezinta clar si cu un continut accesibil tuturor adevaratele intelesuri pe care trebuie sa le culegem din Biblie.

Libraria Maranatha pune la dispozitia crestinilor o colectie larga de carti destinata studiului biblic. Sunt prezentate multe dintre aspectele pe care noi, ca cititori de rand, nu reusim sa le aprofundam atat cat ar fi necesar.

Lasă un răspuns