Promovare site in motorul de cautare google

Salut ! Astazi vreau sa va scriu un mic articol despre optimizarea seo in motorul de cautare google. Probabil multi dintre voi se intreaba cum de fac un asemenea articol, daca am vreo experienta in acest domeniu si cum de am invatat lucrurile astea.

Studiez webdesign-ul de foarte mult timp, optimizare seo, promovare si multe altele de aproximativ 4-5 ani. Este o munca destul de complicata, dar daca se face asa cum trebuie, deja puteti promova un site asa cum trebuie. In primul rand trebuie sa luati in vedere continutul pe care il aveti. Mai nou si site-urile de filme online au continut unic, isi fac ei descriere la filme si multe alte chestii ca sa ii avantajeze, asa ca pentru absolut orice site pe care il aveti trebuie sa aveti un continut unic, pentru a va promova afacerea la urma urmei.

Investitia voastra in promovarea unui site nu trebuie sa fie foarte mare, chiar foarte mica, pentru a avea cat mai mult succes, dar acum depinde ce fel de promovare doriti sa faceti. Cea mai buna metoda o reprezinta in acest moment advertorialele, si dupa cum se vede functioneaza de mai bine de 5 ani fara nici o interdictie.

Problema cea mai des intalnita, o reprezinta acea obsesie a oamenilor de a face cat mai mult advertoriale, de 100-150 de cuvinte, cu vreo 3-4 link-uri, poate chiar si 5 cat se poate de mult, ca sa faca mai multe intr-un timp foarte scurt. Iata ca acest lucru nu o sa va ajute prea mult, pentru ca din cate am observat google este atras de acele articole unice, lungi cu doar 1-2 link-uri in interior. Va recomand sa faceti articole de minim 500 de cuvinte, cu 1-2 link-uri, dintre care unul pe site-ul principal si altul pe un cuvant cheie aceles de voi.

Trebuie sa luati in vedere ca acum mai nou sunt promovate guest posturile, care le gasiti la orice pas, si eu am mai multe site-uri unde accept guest posturile, dar vad ca majoritatea oamenilor nu sunt interesati, cu toate ca am site-uri de pr 3, pr 2 si multe altele. Nu inteleg cata sila pot avea unii oameni, prefera sa dea bani la oameni decat sa faca ei ceva, dar in fine sa trecem la promovarea noastra.

O alta parte a promovarii o reprezinta comentariile dofollow, sau comentarii in blog-uri. Cu cat sunteti mai activi pe un blog, cu un pagerank cat mai mare, de regula peste pr 2, eu de altfel aleg in special blog-urile de pagerank 4, pentru ca mi se par cele mai bune, si acolo fac si articol de 50-100 de cuvinte.

Inscrieti site-urile in directoare doar la inceputul promovarii, nu va apucati sa faceti asta la mijlocul promovarii, asta se face doar odata si gata, pentru ca riscati sa fiti penalizat oricand, atunci cand vine vorba de inscrierea in directoare.

Faceti totul unic, atat la comentarii, cat si la advertoriale si directoare web. Va urez mult succes si pentru alte intrebari va astept aici, pentru ca este gratuit, faceti chiar si un backlink in comentariu si va ajut si cu un sfat 😀

 

Un comentariu la „Promovare site in motorul de cautare google”

Lasă un răspuns