Sanatate din natura

sanatate natura
sanatate natura
sanatate natura

Se pare ca mazarea verde nu primeste atat de multa atentie ca alte legume din gradinile noastre sau din piata de legume si zarzavaturi, si acest lucru este foarte rau pentru ca nici nu stim cat de multe beneficii pentru sanatate se ascund in carcasele lor verzi.

Aceste legume cu boabe sunt biogate in vitamina A si C si sunt o sursa foarte buna de minerale, vitamine B si fibre. Normal, sunt de asemenea si foarte sarace in calorii, o singura cana de mazare gatita constand doar in 44 de calorii.

Varza de Brussel arata ca niste mici capatani de varza verde. Aceste legume sunt foarte bune pentru noi, pentru sanatatea noastra pentru ca sunt bogate in vitamine si in cateva minerale, plus pentru faptul ca sunt bogate in fibre dietetice. Nici nu mai incape indoiala ca aceasta varza de Brussel este foarte buna drept garnitura pentru alte feluri de mancare pentru ca o cana de varza de acest fel gatita contine doar 55 de calorii.

Pieptul de pui simplu fara piele este o sursa excelenta de proteine, niacina, seleniu si vitamina B12. O portie marisoara de piept de pui are in jur de 100 de calorii inainte de a fi gatita. Pastreaza carnea de pui slaba in calorii adaugandu-i si alte ingrediente sanatoase  si vezi cum faci cu portiile de mancare.

Grapefruitul este un citric sanatos si plin de potasiu, vitamina C si A si de fibre foarte sanatoase. Este de asemenea un fruct foarte slab in calorii. O jumatate de grapefruit are doar 50 de calorii. Este un fruct foarte bun de adaugat la micul tau dejun sau poate fi mancat pur si simplu ca gustare intre mese.

Codul (pestele) are o aroma medie de peste comparativ cu alte tipuri de peste mai uleios din ocean, cum ar fi somonul si tonul. Este de asemenea si foarte sarac in calorii -o portie  bine gatita de cod are in ur de 75 de calorii (copt si nu prajit in tigaie).

Lasă un răspuns