Scurteaza timpul de stat pe scaun

In zilele noastre locul de munca impune statul pe scaun pentru ore intregi insa asta nu este in favoarea noastra de fiecare data. Pentru ca zi dupa zi ajungem sa ne afectam starea de sanatate si repercusiunile sunt atat de moment cand si pe termen lung.

Efecte ale statului pe scaun

Indiferent cat timp petreci stand vei avea parte de aceleasi efecte:

  1. Rata de mortalitate este mai mare in cazul celor care petrec multe ore stand. Asta se coreleaza in primul rand cu boli de inima. Sansele de a dezvolta o problema cardiaca este la fel de care si in cazul celor care au viciul pacatos de a fuma.
  2. Sansele de a ne ingrasa sunt cu mult mai mari pentru ca descompunerea grasimilor nu se mai realizeaza la acelasi nivel, de fapt aceasta functie fiind redusa cu pana la 90%.
  3. Intervine si retentia de apa si prin urmare pe fondul unei circulatii proaste apare efectul de glezne umflate si nu numai. Fluidele se blocheaza practic in zone extremitatilor.
  4. Functiile corpului scad si mai cu seama si functiile cerebrale implicit. Asta inseamna sa nu mai ai aceleasi abilitati de a fi concentrat, de a fi atent, de a putea avea o stare buna. Intervine mai cu seama lipsa de energie si lipsa de motivare cu inducere a unei stari de somnolenta.
  5. Nu se mai oxigeneaza nici creierul si nici celelalte organe. Dintre toate creierul are nevoie de cea mai mare parte de oxigen si cand asta nu se intampla totul se reduce ca si capacitate.

Lasand la o parte poate si durerile ce inevitabil apar statul pe scaun diminueaza sansele la viata practic. Doar 15 minute de sport in fiecare zi poate sa iti ofere un plus de 3 ani de viata deci ai toate motivele sa fii preocupat de asta.

Un comentariu la „Scurteaza timpul de stat pe scaun”

Lasă un răspuns