Secrete din bucatarie

De fiecare data cand mananci in oras ai aceeasi impresie: mancarea este mai buna decat orice incercare a ta de a prepara acasa acelasi fel de mancare. Oricat te-ai stradui se pare ca tot nu vei ajunge la acelasi gust. Si nu tine numai de indemanare, de pricepere si combinatii de gusturi ci de secretele care fac ca totul sa fie diferit.

  • Se gateste la foc mare. Da, in bucataria ta s-ar putea ca fumul greu sa invadeze albul peretilor. Sa nu uitam insa ca multe din preparate au nevoie de o flacara mai mare pentru a avea acel gust deosebit si textura potrivita. O astfel de metoda va face ca alimentele sa se prepare mai bine la exterior decat la interior astfel ca vei obtine crusta aramie insa carne frageda la interior.
  • Nu te feri sa folosesti unt. Bucatarii il folosesc frecvent si in prajeala si la calit si la sosuri pentru ca are un gust deosebit si o consistenta cremoasa. Pe aceeasi lungime de unda este si ceapa, usor subapreciata de toata lumea. Savoarea sa ofera un gust aparte oricarui preparat astfel ca poti folosi cu incredere mai multa ceapa pentru mai mult gust.
  • Supa facuta in casa este adaosul de gust de asemenea. Nu cele instant la plic care vine cu multe e-uri si cu surplus de sare ci acele supe pe care le preoari rapid acasa. Un amestec de legume sau carne de pui poate fi sursa pentru gustul desavarsit pentru varii feluri de mancare.
  • Mancarea fierbinte nu are acelasi gust. Cand servesti spre exemplu friptura sucul acesteia se concentreaza in mijlocul portiei sub influenta caldurii. Daca vei lasa friptura sa se aseze cum spun bucatarii vei permite acelui suc sa se imprastie pe intreaga suprafata, astfel va avea un gust divin orice bucata vei consuma din ea.

Lasă un răspuns