Secretul relatiei de durata

Cum dragostea nu poate fi explicata, cum acest sentiment nu poate definit din punct de vedere stiintific exista tot felul de studii care incearca sa dovedeasca totusi ca ineplicabilul este explicabil. Asta face ca interesul cercetatorilor sa se indrepte spre modul in care decurg relatiile sentimentale si care sunt secretele din spatele acestora.

Un studiu recent in acest sens scoate la lumina o alta parere si anume cei care obisnuiesc sa urmareasca filmele romantice impreuna ajung sa aiba o relatie de durata. Sa fie vorba de a intelege altfel lucrurile? Caci barbatii gandesc simplist in marea lor majoritate si uneori ai impresia ca trebuie sa le spui silabisit ce trebuie sa faca sa te multumeasca. Observand punctul de vedere, reactia iubitei la astfel de filme se pare ca incet incet reprezentatii sexului masculin deprind idei care in cele din urma sa ii faca mai receptivi la ce inseamna romanticul din relatia lor.

Concret, pentru cei care nu prea cred in aceasta varianta si o percep ca un motiv in plus pentru care femeile incearca sa isi convinga partenerii sa urmareasca filmele de dragoste, se pare ca o astfel de „metoda” ajunge sa reduca rata divorturilor de la 24 la 11% in decurs de 3 ani de studiu.

Specialistii cred ca un film de dragoste ofera o alta perspectiva si ii face pe spectatori sa isi analizeze comportamentul intr-un mod detasat si critic. Cati dintre noi nu am vizionat filme si am fost de partea unuia sau a altuia? Acelasi lucru se intampla intr-un cuplu cand fiecare din cei doi tinde sa creada varianta sa. Apar discutii si asta ii face pe cei doi sa invete ceva in plus unul despre celalat. Ca este sau nu un mic secret al unei relatii de durata asta timpul si implicatia celor doi va spune.

 

Lasă un răspuns