Sedentarismul continua sa fie o problema

sedentarism

Daca pana acum nu ne-am dat seama de asta sedentarismul este o problema constanta. Stilul pe care l-am adoptat, cel de era moderna, vine sa ne aduca provocarea de a echilibra situatia intre munca statica impunsa de zi cu zi si nevoia de miscare.

Nu este o situatie de azi de maine de vreme ce studiul care a fost facut public s-a realizat in special in spatiul european si a durat 12 ani. Este clar ca si pana acum s-au semnalat probleme si se continua preocuparea pentru asta. Se crede ca sedentarismul poate aduce efecte negative pe aceeasi lungime de unda ca si obezitatea, deci exista si un risc de mortalitate pana la urma.

Si solutii ar exista, cel putin pentru a se echilibra ceea ce in fiecare zi facem. Cercetatorii din Marea Britanie, care de altfel au si condus studiul, spun ca este bine chiar si sa mergem pe jos in medie 20 de minute. Un mers vioi si apasat spre exemplu pana la serviciu si inapoi sau cel putin un drum ajuta la mentinerea sanatatii. Si atunci celebra vorba mersul pe jos face piciorul frumos se aplica fara doar si poate.

Surprinzator sau poate nu tocmai persoanele slabe au mai multe probleme si asta pentru ca nu se preocupa de nevoia de a face miscare, fata de cei care au nevoie cu adevarat de ea, cei supraponderali.

Se crede ca cel putin 7% din rata mortalitatii s-ar combate daca in Europa ar exista o mai mare constientizare a faptului ca sedentarismul afecteaza la nivel inalt. Pentru ca sedentarismul se pune pe aceeasi lungime de unda privind efectele obezitatii si a unui lung sir de probleme. Nu ne gandim ca acestea ar putea fi combatute? Lenea e lucru mare. Insa avem nevoie de un inceput de 20 de minute – din 24 suna deja putin. O pauza mica insa care are mare importanta.

Lasă un răspuns