Sfaturi pentru primul zbor cu avionul

teama zbor

Pentru o prima data cand zbori cu avionul este normal sa ai emotii. Daca te ajuta gandeste-te la cei din jur ca la actori ce disimuleaza foarte bine realitatea. In orice caz concret se pare ca cel putin 25% din pasageri trec prin stari diverse cand vine vorba de teama de zbor.

Nimic nu este imposibil asa ca pe masura ce se apropie si momentul tine cont ca anumite temeri ti le accentuezi singur si fara rost. Iata ce ai putea sa faci:

  • Sa mesteci guma sau sa ai dropsuri mentolate la tine. Decolarea si aterizarea sunt cele care fac ca presiunea sa se resimta asupra ta. Unii simt mai puternic la nivelul urechilor, altii in piept sau stomac sau chiar peste tot. Indiferent de caz trebuie sa te dozezi cu relaxare si sa continui sa te focusezi pe ideea ca va trece. Oricum se va intampla asta.
  • Nu consuma cafea caci asta nu te ajuta. Mai ales daca esti iritat si speriat cafeaua inrautateste totul. Si alcoolul ar trebui exclus mai ales ca ar putea sa te faca sa iti fie rau si greata.
  • Nu iti alege locul din capatul aeronavei sau pe aripa. Cele mai bune pentru fricosi sunt zona din fata sau pe mijloc, locuri unde in caz de turbulente spre exemplu nu se resimte atat de tare.
  • Nu te ridica din scaun daca nu esti sigur  pe echilibrul tau. Asa ca nu fa experimente cu tine in timpul zborului daca nu este musai sa mergi la toaleta spre exemplu. Asta ar putea sa iti accentueze starea de rau.
  • Vorbeste cu insotitorii de zbor. Cel mai probabil vor fi atenti la tine in cazul in care iti este rau.
  • Un parfum de lavanda ar putea sa te ajute. Atat pentru miros cat si pentru a consuma un ceai spre exemplu reprezinta o alta modalitate de a te relaxa in timpul zborului.

Lasă un răspuns