Apa pe care o consumi ar trebui sa fie una potabila si de inalta calitate pentru a-ti asigura hidratarea insa cea corecta. Insa se intampla sa nu fie asa prin obiceiuri ce nu ar trebui sa le ai si totusi se intampla sa le faci nestiind cat gresesti.
Apa, sursa de boala
Ai crede ca ceea ce tine de apa vizibil murdara si afectata din punct de vedere al calitatii inseamna o apa ce ar trebui sa o eviti. Cu toate acestea mai sunt si alte surse pe care nu le distingi. Spre exemplu in timp ce faci dus sau te relaxezi in baie ti se face sete si te gandesti ca oricum bei apa de robinet. Dar marea greseala este sa crezi ca acea apa este buna- capatul de robinet sau de dus de la baie este sursa frecventa de contaminare cu bacterii. Un mediu propice lor si o capcana pentru tine.
Apa imbuteliata are si ea povestea ei. Se crede ca este mai sigura si clar fara bacterii. Insa nu apa se pare ca este marea problema ci ceea ce contine recipientul si anume acel bisfenol A. Aceasta substanta este cea care ar putea sa afecteze calitatea apei. Pentru adulti nu este o mare problema insa se pare ca imunitatea copiilor nu este pe aceeasi lungime de unda. In plus, conteaza si modul de depozitare. Spre exemplu recipientele din plastic nu ar trebui sa se expuna la soare si apoi sa se consume apa.
Nici incalzirea apei in recipiente din plastic nu ar trebui sa fie un obicei pentru tine, din aceleasi motive. Si daca faci economie la sticlele din plastic tine cont de nevoia acestora de a fi spalate si de a nu se folosi imediat dupa pana cand nu sunt 100% uscate.
Daca si apa poate fi sursa de boala atunci nu stiu ce sa mai zic. Ar trebui sa ne ferim de toate si sa fim foarte precauti.