Se crede ca somnul de la pranz spre exemplu se inscrie in lista de aspecte ce definesc o persoana mai lenesa. Te vei putea lipsi de el pana la urma asa ca de ce nu o faci? Insa se pare ca exista si fundamente dovedite de studii pentru ca siesta sa fie indeplinita. Tinand cont de beneficiile pe care le are orice tip de siesta descopera care sunt miturile despre asta:
- Nu lenea trebuie sa te impinga la un somn dupa masa ci pur si simplu nevoia de a te relaxa, nevoia de a-ti capata energia pur si simplu. Nu numai cei care au o varsta si anume extremele au nevoie de asa ceva.
- Sa tragi un pui de somn este o expresie si un obicei ce caracterizeaza pe multi. Doar ca din ideea de a dormi putin prelungesti totul la ore. Asa ca este posibil sa te trezesti oarecum mai debusolat. Insa, sprecialistii spun ca si numai un program de jumatate de ora este suficient pentru odihna.
- Unii considera ca a consuma cafea pana sa adoarma ii va tine treji mai mult timp. Ar trebui totusi sa tii cont de faptul ca pana isi face efectul o cafea, respectiv 20 de minute, poti chiar si sa tragi un pui de somn. Beneficiile din acest punct de vedere se refera la faptul ca in momentul trezirii esti mai energic decat ai crede.
- Se crede ca somnul nu ar trebui sa interfereze cu munca asa ca in timpul programului nu ar trebui sa te gandesti sa dormi. De fapt nu are legatura, ba chiar iti creste productivitatea. Este unul din motivele pentru care unii angajatori au ales sa amenajeze o camera speciala pentru odihna, pentru toti angajatii lor.
Nu numai ca este necesar si vital insa se pare ca somnul si in reprize scurte ne ajuta sa tinem pasul cu munca.