Simboluri yoga cu inteles

yoga

yogaOm este considerat a fi sunetul primar. Mandukya Upanishad descrie Om a fi etapa suprema de constiinta. Inainte ca universul sa se fi creat, acest sunet sau vibratie era prezenta peste tot. Se crede ca atunci cand pronuntam acest sunet ne simtim mai conectati unii cu altii si cu universul care ne inconjoara.

Om

 

Aceasta vibratie se afla in interiorul, dar si in exteriorul nostru. Multe mantre din religia hindu  incep cu sunetul Om, inclusiv  unele care sunt pronuntate  in timp ce efectuezi Surya Namaskar, o alta etapa a yoga. Simbolul acesta are mai multe intelesuri: combina cele trei silabe ale A, U si M. Acestea reprezinta de asemenea si starea in care esti treaz, visul si somnul adanc.

Cele 7 chakre sunt cele 7 noduri sau puncte de energie din corpurile noastre. O chakra se caracterizeaza printr-un vortex de energie in corpul non-fizic. Acestea sunt localizate in punctele de intalnire centrale din corp. O chakra este o cale de iluminare prin trezirea Kundalini, energia primara, care odata ce este activata  porneste de la Muladhara, din partea de jos si merge pana la chakra Sahasrara care este localizata fix deasupra capului unei persoane.

Muladhara

Aceasta mai este cunoscuta sub numele de chakra radacina, de baza. Este localizata langa sfarsitul sirei spinarii, sub sacrum. Aceasta chakra simbolizeaza  elementul Pamant cu mantra beeja a ‘lam’. Aceasta are patru petale de la cele patru silabe in sanscrita. Acestea sunt cele 4 vrittis-stari de constiinta-ale dharma, artha, kama si moksha,care sunt cele patru ajutoare in viata conform hindusilor. Anumite mantre pot fi cantate pentru a activa aceasta chakra.

Svadhishthana

Cea de-a doua este chakra sacrala, care inseamna  baza cuiva. Sunetul de baza al acestei chakra este ‘vam’. Cu 6 petale reprezinta si ilustreaza  unele silabe din sanscrita. Emotiile sau vrittis care sunt reprezentate sunt afectiunea, neindurarea, iluzia, dispretul si distrugerea .

Lasă un răspuns