Stii sa speli haine?

Nevoia este mama invataturii spune o vorba pentru ca de voie, de nevoie invatam sa ne descuram in viata. Desi in lumea moderna avem solutii pentru mai orice activitate- chiar si cand dorim sa socializam, culmea, si in acest sens am gasit pe whiispersoftheheart.blogspot.ro un articol interesant. Din randul celor gospodaresti avem cuptoare cu microunde care sa ne incalzeasca mancarea, avem masini de spalat care sa faca munca fizica in locul nostru. Dar nu e de ajuns.

Ce si cum gresim cand spalam haine

Ne avantam sa facem totul cu rapiditate si nu ne dam seama ca orice fapta bine intentionata este de fapt penalizata. Crezi ca mai mult detergent va ajuta ca hainele sa se spele mai bine? Te inseli caci mai mult detergent va face mai multa spuma; la randul sau aceasta va ridica scamele si murdaria insa nu le va elimina. Deci nu vei avea haine mai curate. In plus vei prelungi ciclul de clatire cu mult mai mult. Dar nici asta nu garanteaza haine mai curate.

Pe aceeasi lungime de unda se afla si exagerarea cand vine vorba de balsamul de rufe. Mai mult nu inseamna mai bine pentru ca hainele vor capata o pelicula cleioasa. Si in plus aceste anu vor mai putea sa absoarba umezeala ceea ce in cazul prosoapelor inseamna ca nu isi vor mai face treaba si cand vine vorba de haine vei transpira mai mult ca pana acum.

Mai mult decat atat, pentru acele haine care sunt mai murdare si asupra carora iti doresti sa se insiste nu trebuie sa le adaugi prima data in cazul unei masini ce se incarca de sus. Pentru ca apa si detergentul vor ajunge mai degraba la cele din interior nu de la exterior. Risti sa speli, dar fara efect.

Lasă un răspuns