Stresul bata-l vina

stres

Situatiile stresante sunt destul de comune in zilele noastre. In zilele noastre stresul face parte chiar si dintr-o banala zi de munca. Ce nu stiu multi este ca sfarsitul  unei zile de munca nu aduce si sfarsitul perioadei de stres caci actiunea acestuia este cu mult dupa.

Efectele stresului sunt de multe ori vazute  in timp insa nu ti-ai dori sa ai parte de par alb si de caderea parului pentru a-ti aduce aminte ca trebuie sa fii mai relaxat. Asadar, intelege mai bine cum actioneaza stresul pentru a te tine departe de el.

Stresul iti mananca din materia cenusie si asta la propriu. Se pare ca incet si sigur pe termen lung te afecteaza pana cand la batranete poti ajunge chiar si la dementa. Studiile arata ca inteligenta si modul limpede de a judeca lucrurile sunt afectate de stres fara doar si poate.

Mai mult decat atat, tot stresul este cel care te conduce spre depresie. Este deja o forma comuna a modului in care stresul te afecteaza. Desi aparent nu este ceva grav sa nu uitam ca este o boala si nu numai durerea fizica conteaza asadar da importanta care trebuie si acestui aspect.

Afecteaza copiii si generatiile urmatoare. Asa se face ca in primul rand femeile insarcinate nu ar trebui sa fie suparate si nervoase, stresate insa in general vorbind o astfel de gena se poate transmite si la copii. Nu degeaba se spune ca cei mici sunt oglinda parintilor.

Imbatranirea este si ea  mai precoce. La varste timpurii iti cade parul, albesti si sistemul tau imunitar nu mai este la fel. Stresul te slabeste la propriu pentru ca e ca si cand accelereaza toate functiile si iti adauga ani de viata. Atat cat pentru modul in care arati cat si pentru modul in care functioneaza mintea si trupul tau stresul poate fi un real inamic. Abia cand intelegi asta poti sa te consideri partial salvat.

Lasă un răspuns