Studii ciudate

De parca s-ar plictisi oamenii de stiinta studiile despre varii subiecte ne amuza in egala masura cu ce poate fi si un sfat de viata. Care sa fie legatura dintre calvitie si fertilitate spre exemplu? O publicatie britanica face un top al defectelor ce se transforma insa in aspecte pozitive. Daca stii sa vezi partea plina a paharului atunci nu te vei intrista cand vine vorba de:

  • Inaltime. Cel mai adesea femeile prefera barbatii inalti ca semn de virilitate. Sau in orice caz un barbat inalt este impunator si implicit mai atragator. Cu toate acestea studiile arata ca barbatii mai mici de inaltime sunt protejati pe termen lung si au sansa la o viata ma lunga si sanatoasa. O gena anume pe care numai ei o au este cea care le ofera un plus din acest punct de vedere.
  • Barbatii cu chelie sunt mai virili. Se crede ca pierderea parului se datoreaza si unui nivel crescut de testosteron astfel ca barbatii sunt mai virili. Nu este ceea ce acestia aleg sa se intample insa poate si gena este de vina.
  • Fumat. Nu este tocmai ceva bun din asta. Cu toate acestea studiile arata ca fumatul creste nivelul de dopamina in organism ceea ce ajuta memoria si reactia. Cu alte cuvinte se crede ca fumatul ajuta la invatat, memorat si totodata la reactii alerte.
  • Saracia. Oamenii saraci au mai putine sanse si tendinte de a se gandi la inselat. Asta ar fi chiar ultima picatura care sa se adune intr-o lista de dezavantaje.
  • Contrar a ceea ce se crede despre parul alb de fapt acesta este un semn al unei vieti sanatoase. Cel putin asta spune un studiu realizat pe porci.

Si daca oamenii cu fruntea lata sunt mai inteligente se pare ca stangacii au sanse de a fi la conducere mai multe decat ar avea dreptacii. Si sunt si cam rari.

 

Lasă un răspuns