Testul persuasiunii- il treci?

Sa convingi pe cineva cu privire la anumite aspecte nu este cel mai usor lucru din lume. Incearca si te vei convinge. Fiecare dintre noi are propriile teorii si dincolo de asta poate ca unii sunt usor de influentat insa cand ai idei bine stabilite si anumite principii nu te dai in vant dupa orice.

Testul persuasiunii pe care sa il aplici cand incerci sa atragi opinia asupra ideilor tale este unul complex si include:

  1. Reciprocitatea. Trebuie sa intelegi natural celui de langa tine si sa faci un schimb de idei si comportament. Cu alte cuvinte cui pe cui se scoate si ceea ce primesti este ceea ce dai. Sa luam exemplul acelor oferte care iti promit reduceri sau din start un cadou pentru ca le devii client.
  2. Angajament si consecventa. Poate ca simplu in ceea ce pare inseamna sa oferi totul in concordanta cu ceea ce se doreste, cu prioritatile pe care le au unii. Asa vei obtine increderea lor. Daca pana sa aleaga un cal pe care sa parieze la cursa unii erau mai putin increzatori dupa ce au facut o alegere sunt ca si convinsi ca respectivul va castiga.
  3. Dovada sociala. Pana la urma nimic nu merge fara o proba, o certificare din partea publicului. Pentru cei care nu stiu 95% din oameni sunt doar imitatori si o mica parte ramasa sunt cei care initiaza. Asa se face ca mergem pe principiul spiritului de turma astfel ca dovada a ceea ce unii au facut este ceea ce ne ofera o garantie a lucrurilor.
  4. Sa iti placa. Pana la urma ceva fortat nu este niciodata de bine. Asa se face ca studiile arata ca oamenii sunt tentati sa accepte o oferta acelor persoane ce le gasesc atragatoare. Nu degeaba gazdele sunt de cele mai multe ori fiinte placute.

Lasă un răspuns