Top filme cu si despre Iisus

In preajma sarbatorilor filmele despre Iisus sunt la mare cautare. Este de la sine inteles ca mai ales in aceasta perioada exista o apropiere fata de insemnatatea sarbatorilor. Mai ales in perioada saptamanii luminate cum simbolic se spune fiecare zi este de o incarcatura spirituala aparte.

Din lista filmelor pe care trebuie sa le vezi cu si despre Iisus nu ai dori sa ratezi:

  •  Iisus din Nazareth din 1977. Un film cu viata Mantuitorului, de la nastere si pana la moarte, povestea impresionanta ce include si momentul rastignirii. Un film complex despre viata celui care a patimit pentru omenire, ce merita vazut, fiind printre primele pelicule ce au atins aceasta tema.
  • Ultima ispita a lui Iisus. Un film din 88 mai ales pentru fanii de vintage. In aceasta varianta se prezinta mai mult latura umana a personajului mai mult decat cea biblica.
  • Patimile lui Hristos din 2004. Baza acestui film ca poveste tine de cele mai importante Evanghelii. Un film celebru in regia lui Mel Gibson, un film in care apare si Maia Morgerstern. Inspirat din viata biblica a lui Iisus un astfel de film are un mare impact prin scenele pe care le prezinta.

Filmele de inspiratie religioasa au fost si contestate de reprezentantii bisericilor de-a lungul timpului. Cert este ca au impact si mai mult decat atat aduc o ecranizare originala. Pana la urma spune sau nu povestea in cel mai mic amanunt baza este mereu aceeasi, cum si-a trait viata Mantuitorul si cum a patimit pentru omenire.

Intr-o tema cat se poate de apropiata sunt si filmele ce abordeaza intr-o varianta mai moderna tema religioasa. Codul lui Da Vinci din 2006 este un bun exemplu in acest caz, un film despre catolici si cum se alege Papa, controversat si captivant.

Lasă un răspuns