Top sfaturi de viata lunga

sfaturi viata

Oricat de ingrijorat ai fi sau nu de viata pe care o duci trebuie sa intelegi ca dincolo de a afecta o anumita parte sau starea pe care o ai exista un lung lant de efecte secundare. Nu ai grija de ceea ce consumi, ajungi sa iti strici rimtul si silueta insa si inima sau ficatul ar putea avea de suferit.

Iata un top al sfaturilor pentru o viata lunga si sanatoasa:

  1. Nu exagera cu alcoolul. Pe langa faptul ca te ingrasa iti si scurteaza din viata. Asa ca prefera sa tii cont de asta, de maximum 2 pahare de vin pe zi spre exemplu si de unu pentru femei.
  2. Fa sport. Orice moment al zilei este important din acest punct de vedere mai ales prima parte a zilei insa sub orice forma si oricand sportul este benefic mereu. Asa ca tine cont de asta atat pentru silueta pe care o ai si o intretii, cat si pentru un ritm mai bun al intregului organism si nu in cele din urma pentru eliberarea de endorfine pentru starea de bine pe care ti-o doresti.
  3. Nu uita sa socializezi. Acest lucru te mentine la un nivel echilibrat din punct de vedere psihic si emotional. Chiar daca pare greu de crezut se crede ca singuratatea se poate compara cu o boala si afecteaza la fel de mult ca o suferita fizica.
  4. Cauta-ti un hobby. Placerea de a practica un sport sau de a face ceva te ajuta sa scapi de stres si sa te dezvolti, sa iti permiti sa iti acorzi timp si sa faci in asa fel incat sa echilibrezi starea ta in rutina si stresul de zi cu zi.
  5. Igiena orala joaca un rol important nu numai cand vine vorba de aspect si nevoie de curatenie insa si pentru a evita ca infectiile ce se pot forma sa iti afecteze inima si sa sanatatea acesteia.

Lasă un răspuns