Tot ce trebuie sa stii despre caserolele de plastic

O bucatarie complet utilata trebuie sa includa toate produsele si ustensilele necesare, incepand de la echipamentele costisitoare de mari dimensiuni pana la elementele mai neinsemnate, dar care ajung sa fie indispensabile in anumite situatii. Un rol precum cel din urma il au caserolele de plastic care nu sunt apreciate ca instrumente de baza, dar care isi pun la dispozitie utilitatea in cele mai importante momente.

Pe langa faptul ca te ajuta foarte mult la compartimentarea spatiului din frigider sau chiar din intreaga bucatarie, ajutand la pastrarea ordinii, sunt extrem de folositoare atunci cand vrei sa poti lua anumite alimente cu tine. Astfel, aceste recipiente au devenit o necesitate considerabila, ceea ce face ca si supermarket-urile sa abunde pe ale lor rafturi cu oferte care de care mai accesibile pentru caserole in diverse forme si culori.

Daca esti si tu un utilizator fidel al caserolelor din plastic, iata cateva detalii pe care ar trebui sa le cunosti legate de natura si calitatea acestora:

  • Au grad de sensibilitate mai crescut la alimentele acide sau mai grase. De pilda, daca vei depozita in continutul caserolei o mancare cu sos de rosii, vei putea avea parte de nefericitul efect de ramane pete, motiv pentru care nu vei dori sa o mai folosesti. Alimentele gatite cu mult ulei de asemenea vor face foarte dificila curatarea lor.
  • Introducerea in cuptorul cu microunde ar trebui sa nu aiba loc prea frecvent, iar atunci cand se face sa fie exclus capacul de plastic. Specialistii recomanda sa se evite complet contactul lor cu microundele, insa nu este cazul chiar de a duce la extrem, preferabil fiind de a ne feri uneori.
  • Culoarea capacelor are un rol important. Atunci cand urmeaza sa achizitionezi caserole de plastic este necesar sa stii ca nuanta deschisa, vie si uniforma a capacului pe intreaga suprafata sau si mai bine daca este transparent sugereaza faptul ca materia prima din care e confectionat e 100% sigura. Acest aspect este foarte benefic pentru contactul cu alimentele. In schimb, culorile inchise, precum maro, negru, verde, visiniu inchis sau negru ori suprafata capacului este lipsita de uniformitate inseamna ca este produs din plastic reciclat, lucru care nu este indicat in utilizari ce presupun contactul cu alimentele.
  •     Caserolele utilizabile in scop alimentar trebuie sa contina o inscriptie pe exteriorul lor. Acest simbol infatiseaza un cutit si o furculita. De asemenea, la un pret mai mai crescut se gasesc si acele caserole pe care este notat “BPA free” care sunt foarterecomandate de specialisti. Motivul este unul simplu, respectiv faptul ca  BPA inseamna Bisfenol A, o substanta considerata periculoasa pentru organism conform unor studii oficiale. De exemplu, bebelusilor le este interzis totalmente sa fie hraniti cu alimente care au luat contact cu aceasta substanta.

Este foarte important sa inveti sa te orientezi catre produsele cele mai potrivite mereu, mai cu seama cand este vorba despre cele necesare consumului, iar sanatatea noastra poate fi pusa in pericol. Desi, exista mai multe voci care critica utilizarea caserolelor, pungilor sau sticlelor din plastic, e bine de mentionat ca acestea pot fi foarte sigure, atat timp cat alegerea lor se face pe baza unor criterii bine definite.

Lasă un răspuns