Trucuri pentru curatarea pernelor

perna

Pernele fac parte din categoria de obiecte personale, cele care de altfel se folosesc zilnic si mai ales in intimitate. Avand in vedere ca iti atingi fata cu ele este imperativ ca si acestea sa aiba parte de cosmetizare, de curatare ca la carte.

Nu este atat de usor sa speli pernele de vreme ce nu stii ca acestea se pot strica sau pot ajunge sa fie mai putin folositoare cand nu sunt spalate corespunzator. Cel mai mare risc este acela de a strica partea de compozitie si anume de a strica penele din care sunt facute. Iata cateva trucuri in acest sens:

  1. Spala totul la temperaturi mari, ca si cand ai spala lenjerie. Asta inseamna sa nu scazi sub 60 de grade, cand asta inseamna sa nu te ajute apa prea rece la curatarea corecta. Imagineaza-ti ca este vorba nu numai de murdaria insa si de bacterii ce trebuie sa le distrugi prin curatare, prin spalare.
  2. Nu le spala in combinatie cu orice alta haina. Asta pentru ca risti sa le combini culorile.
  3. Pentru ca in masina ta de spalat sa nu existe pene peste tot tine cont ca pernele se spala ideal cu fetele de perne puse. Acestea vor  proteja si vor mentine penele acolo unde trebuie.
  4. Adauga in masina de spalat otet. Acesta se dizolva in apa rece si poate omori mai multe bacterii decat apa simpla cu detergenti. Poate curata si petele si lasa albul imaculat.
  5. Adauga in masina de spalat cateva mingi de tenis. Acestea se vor roti si se vor spala in acelasi timp cu pernele, asigurandu-te ca nu le distrugi cand penele se vor imprastia.
  6. Usuca pe o suprafata plana care sa faca din nou exces de la faptul ca penele nu se vor „grupa” si nu vor denivela suprafata pernei.

Lasă un răspuns