Urzicile trateaza afectiuni diverse

Cand eram mici stiam ca urzicile sunt acele plante care te pisca ingrozitor daca le-ai invadat teritoriul. O data ce te atungi de ele te vei invada te bube, pe mici umflaturi care ustura. Si totusi efectul este unul benefic cel putin pentru cei care sufera de reumatism. Mai mult decat atat exista o lista intreaga a afectiunilor ce se trateaza cu ajutorul urzicilor:

  • Parul fara stralucire, degradat din cauza vopsitului, par fara vitalitate. Urzica sub forma de infuzie este cea care aduce un plus de sanatate pentru parul tau. Maseaza simplu si usor pe intreg scalpul infuzia de urzici timp de 10 minute la fiecare spalare.
  • Urzica pentru nivelul de oboseala. Poate fi pusa pe aceeasi lungime de unda cu spanacul pentru ca are un continut mare de fier. Aceasta alunga oboseala si se poate consuma sub varii forme, de la ceai la tinctura.
  • Pentru cei cu tenul gras si problematic pentru aparitia petelor acneice urzica este de asemenea indicata. Poate fi fiarta si continutul sau aplicat pe ten sau sub forma de ceai.
  • Alergia la polen se trateaza de asemenea cu ajutorul ceaiului de urzica. Sau cel putin va tine in frau aceste efecte neplacute.
  • Urzica trateaza de asemenea si problemele masculine de prostata desi in acest caz se recomanda un aviz din partea medicului pana la inceperea unui oarecare tratament de acest gen.

Cu toate acestea urzicile nu sunt indicate pentru toata lumea. Pentru ca efectul lor este unul puternic se necesita atentie cand vine vorba de folosire. Asadar trebuie evitat de cei care au probleme renale, cele care sunt insarcinate sau alapteaza. Si in unele cazuri pot sa apara si efectele adverse insa de cele mai multe ori tine de mici alergii, de reactii de acest gen.

 

Lasă un răspuns