Vinul rece, un deliciu

vin

Vinul rece ca de altfel orice alta bautura rece pe timp de vara este savoarea de care avem nevoie. Asta in masura in care reusim sa il servim de asa natura. De vreme ce nu pastrezi la rece sticla de vin vei gasi partea dificila in a raci cat mai repede bautura. Iata cateva trucuri:

  • Evita gheata clasica. Sau cel putin cand vine vorba de a pune gheata direct in pahar. Asta pentru ca gheata se va topi si prin urmare va elimina apa ce o data adaugata la bautura ii va strica gustul. Prefera in schimb sa folosesti gheata doar in recipientul in care vei tine intreaga sticla.
  • Ca tot vorbeam de a tine sticla la rece aceasta are nevoie sa se raceasca rapid insa si uniform. Asa ca pana sa o pui la rece ai face bine sa o infasori cu un prosop ce a fost udat in prealabil pentru a se mentine rece pe toata suprafata sa.
  • Struguri congelati sau reci pur si simplu. Daca un Martini are celebra maslina de ce nu si vinul sa fie servit intr-un mod mai sofisticat. Diferenta insa se refera la faptul ca un strugure nu va modifica gustul vinului.

Sau poate ca varianta mai simpla este sa racesti paharul. Asta va fi cu siguranta impactul cand se va tine paharul in mana mai mult decat temperatura scazuta a vinului. Si sa nu uitam ca se  induce idee de rece insa fara a se exagera la modul in care bautura prea rece va putea contribui la o stare medicala de raceala.

Si nu in ultimul rand tine de paharele cu vin ce se pot raci direct in frigider mai ales daca invitatii tai sunt oameni de-ai casei si nu se supara ca nu va exista si stilul formal de servire.

 

Lasă un răspuns