Zatul de cafea, un rest bun

zat

Suntem obisnuiti sa aruncam tot si mai orice. Dupa ce ai servit cafeaua si zatul ramane in cana te si gandesti ca trebuie sa speli totul. Te vei gandi insa de doua ori de vreme ce acesta te poate ajuta in multiple scopuri. Pentru cei care nu stiu si nu au incercat inca zatul de cafea este un real ajutor, printre altele si pentru frumusete.

Iata cateva din beneficiile zatului de cafea:

  1. Alungi musafiri nepoftiti. Zatul de cafea emana un miros ce nu este pe gustul pisicilor sau a furnicilor. Asa ca daca iti doresti sa scapi de acestia ai toate sansele, in mod economic insa eficient.
  2. Mirosurile din frigider se amesteca si desi pare sa fie curat se prea poate sa nu iti faca placere sa simti toate cele. Zatul de cafea se lasa efectiv descoperit in frigider si emana acel miros placut ce le neutralizeaza pe celelalte. Si parca miroase mai bine a cafea decat a ceapa.
  3. Ca o forma mai bruta ce-i drept zatul de cafea ar putea fi genul de crema cu care sa te masezi pe corp. Efectul sau este cunoscut cand vine vorba de eliminarea celulitei.
  4. Zatul de cafea contine printre altele si cantitati mici de fosfor sau chiar magneziu. Are si el aciditatea sa si asta inseamna sa hranesti anumite plante. Florile, precum trandafirii, spre exemplu vor creste mai bine daca pamantul in care au fost plantate este presarat cu zat.
  5. Tot din punct de vedere cosmetic zatul de cafea este cel care ofera stralucire parului. Acesta are insa nevoie de aplicare sub forma de masaj intre samponare si aplicare de balsam. Este indicat totusi pentru parul inchis la culoare.
  6. Un alt truc se refera la mici zgaraieturi inestetice la suprafata mobilei. De aceea zatul de cafea devine cel care acopera totul pentru a nu iesi in evidenta mici parti de lemn pur.

Lasă un răspuns